Diensten

ECG neemt uw organisatie alle zorg uit handen door het bieden van integrale en duurzame oplossingen voor uw afval-, reststoffen- en grondstoffenbeheer. ECG zorgt ervoor dat u op duurzame wijze kosten bespaart.

Gevaarlijke afvalstoffen

Voor de duurzame verwerking van gevaarlijke afvalstoffen is ECG de exclusieve partner van het Scandinavische bedrijf Fortum Waste Solutions in de Be-Ne-Lux, Nord Rhein Westfalen en het Caribische Gebied. Fortum Waste Solutions is een innovatief bedrijf en een van de meest duurzame verwerkers van gevaarlijke afvalstoffen in Europa. Voor meer info kijkt u hier

Fortum Waste Solutions is marktleider in Scandinavie met locaties in Denemarken, Finland en Zweden.

Bericht naamswijziging van Ekokem naar Fortum Waste Solutions vindt u hier

Niet gevaarlijke afvalstoffen

ECG bemiddelt in – en adviseert over een duurzame be- en verwerking van afvalstoffen. Mede door haar uitgebreide (Europese) netwerk kan zij voor alle voorkomende afvalstoffen een oplossing aanbieden.

Wij verwerken via onze buitenlandse partners circa 10.000 ton gips en 8.000 ton banden en rubber per jaar.

Batterijen

Het opslaan van energie en het gebruik van “mobiele” energie wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Batterijen zijn niet meer weg te denken maar deze hebben helaas een beperkte levensduur. Voor de veilige opslag, transport en verwerking bieden wij gezamenlijk met internationale partners de beste oplossingen.

Biomassa

Duurzame energie is niet meer weg te denken, voor ECG is dit een belangrijke activiteit. Wij bemiddelen en verhandelen  vele soorten biomassa, welke wij aan groot maar ook klein verbruikers leveren. Een belangrijke activiteit is de verkoop van boschips voor energie opwekking.

Secundaire brandstoffen

Naast biomassa brandstoffen zijn brandstoffen geproduceerd van afval- en reststoffen ook duurzame brandstoffen. ECG levert deze duurzame brandstoffen aan energiecentrales en grotere energieverbruikers in binnen- en buitenland.

ECG heeft exclusieve afspraken met verwerkers voor aantrekkelijke verwerking mogelijkheden van  auto- en vrachtwagenbanden.

Bouwstoffen

ECG beschikt over goede mogelijkheden voor de verwerking van verontreinigde grond.

ECG heeft exclusieve afspraken met verwerkers voor aantrekkelijke verwerking mogelijkheden gips afval.

Advies en begeleiding

Wij adviseren en begeleiden verschillende branches op het gebied van afval-reststoffen

- Evoa begeleiding, aanvragen van exportontheffingen,

- Procesbegeleiding, hoe efficiënter om te gaan met afval- en reststoffen,

- Europees speelveld, informatie voor marktpartijen, investeerders en andere partijen die belang hebben bij een accurate marktkennis.

bins